Βασιλόπιτα Αναστασίας!

Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή βασιλόπιτας την οποία δεν έχω ακόμα φτιάξει αλλά την έχω δοκιμάσει στη φίλη μου Αναστασία! Φέτος πήρα τη συνταγή και είμαι έτοιμη για δοκιμές! Θα επανέλθω σύντομα με φωτογραφίες!

Υλικά :

Βούτυρο ή Μαργαρίνη : 1 φλ. τσαγιού –αυτή που έχω δοκιμάσει ήταν με βιτάμ-

Ζάχαρη : 2 φλ. τσαγιού

Αυγά : 6

Βανίλια ή Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Κόκκινη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ : 1

Γάλα : 2 φλ. τσαγιού

Ζάχαρη άχνη

Προαιρετικά :
Αμύγδαλα τριμμένα –όχι καβουρδισμένα- : 1 φλ. τσαγιού


Εκτέλεση :

Βγάζουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου 2 ώρες πριν για να είναι μαλακό. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.

Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε τμηματικά τα αυγά και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Όταν το μείγμα γίνει αφράτο ρίχνουμε αλληλοδιαδόχως τη φαρίνα και το γάλα χωρίς να σταματάμε το μίξερ.

Προαιρετικά προσθέτουμε στο μίγμα και τριμμένα αμύγδαλα –όχι καβουρδισμένα-.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί νούμερο 30 βουτυρωμένο, στο οποίο έχουμε βάλει και λαδόχαρτο.

Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 250° C.
Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα -περίπου μετά από 15 λεπτά- βάζουμε αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 10 λεπτά το αφαιρούμε.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει λίγο, τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

...εχθές λοιπόν έκανα τη δοκιμή μου...και ιδού το αποτέλεσμα...

Πριν ρίξετε την άχνη θα σας φανεί σαν να έχει καεί το γλυκό. Από την υψηλή θερμοκρασία αποκτά μια σκούρα κρούστα η οποία όμως δεν είναι πικρή.

Σε περίπτωση που έχει ανοίξει από πάνω το γλυκό, μην ανησυχείτε, η άχνη τα διορθώνει όλα.

Ένα θεματάκι είχα με το ψήσιμο, στο κάτω μέρος η βασιλόπιτα ήταν λίγο άψητη. Δεν ξέρω αν έφταιξε το ότι χρησιμοποίησα φόρμα με 28cm διάμετρο... Την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω με χαμηλότερη θερμοκρασία.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα αν θέλετε να φτιάξετε βασιλόπιτα τύπου κέικ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου